FAQ

Ontdek welke vragen er reeds gesteld zijn geweest, misschien vind je het antwoord hier.

Zit je vraag er toch niet tussen? Stel ze dan gerust via onze contactpagina:

Wat doet Comreza?

Comreza levert adviezen, opleidingen en diensten aan horecaondernemers die hun zaak rendabel en met goesting willen uitbaten.

Met een team van experts met ieders zijn expertise en jarenlange ervaring leggen we onze focus enkel bij de horecasector. We geloven sterk dat één focus iedereen ten goede doet.

Je kan beroep doen op ons voor alles (behalve in de potten roeren en de klanten ontvangen).
Hebben we zelf de specialist niet in huis, dan gaan wij op zoek naar de ideale persoon.

- Financieel management
- Administratie
- Personeelszaken
- Marketing

Ontdek hier onze diensten

Consultant vs boekhouders/accountants, wat is het verschil?

Boekhouders of accountants hebben hetzelfde doel als een consultant namelijk: de ondernemer begeleiden naar succes. Het verschil zit hem dus in de weg naar dit succes.

Een consultant helpt de ondernemer met:

  • de kosten te verlagen
  • de omzet te verhogen
  • de efficiëntie te verbeteren

We geven zeer concreet advies en een dienstverlening die specifiek zijn voor jouw onderneming. Dit steeds met een correcte analyse, implementatie en opvolging.
Ontdek hier hoe wij te werk gaan.

*Voorbeeld: De boekhouder of accountant vertelt je na afsluit van het kwartaal dat jouw marge moet verbeteren. Wij gaan dan aan de slag door de recepten en aankoopprijzen te onderzoeken.

*We hebben speciaal voor de boekhouders en accountants een blogbericht geschreven met de nodige informatie: lees de blog hier!


Waarom kies ik voor een samenwerking met Comreza?

We zijn een eerlijk klankbord voor jouw onderneming waarbij het volledig netwerk van Comreza ook jouw netwerk wordt. We werken met tal van professionals die een krak zijn in hun vak.

De horeca is veranderd, ondernemen is veranderd, daarom is het slim je te laten omringen door specialisten. Comreza is de specialist voor de Belgische horeca. De lat steeds hoger leggen is niet moeilijk, maar om er over te raken is gespecialiseerde hulp welkom.

Waarom zou ik een consulent inschakelen?

Als externe partner kijken wij met een ander oog naar jouw zaak. Onze ervaring leert ons in beeld te brengen wat goed en minder goed gaat. Met onze 100% focus op de horeca garanderen we een concrete oplossing en kunnen we het zelfs voor jou uitvoeren.

Een samenwerking met Comreza is besparen in tijd, je kan dus met andere woorden de concentratie 100% leggen op wat je graag doet en goed kan!

Waar wacht je nog op? 


KOE principe

Hoe kan ik mijn kosten verlagen?

Je kan op verschillende manieren jouw kosten verlagen:

  1. de juiste foodcost-calculatie maken waarbij je...
    • ... recepturen uitschrijft
    • ... de prijzen vergelijkt om te zien of deze marktconform zijn
    • ... de juiste gespecialiseerde software gebruikt om een duidelijk overzicht te krijgen

  2. verschillende gegevens van jouw onderneming analyseren en in kaart brengen zoals:  
    • Haalbaarheidsstudie (voor beginnende ondernemers)
    • Food- en beveragecost
    • Waste management
    • Interne en externe contacten (medewerkers, leveranciers, verzekeringen)
    • Contractanalyse (contracten analyseren en eventueel (her)onderhandelen)
    • Personeelszaken (werkschema opstellen, duidelijke communicatie, juiste personeelsleden,...)

  3. een plan van aanpak opstellen met voorgaande data dat weergeeft waar je de kosten kan reduceren.


Wat is het KOE-principe?

Het KOE-principe draait om 3 pijlers waarmee je jouw onderneming in eender welke sector kan verbeteren. Of het nu gaat om het financieel gedeelte, de marketing, jouw personeelszaken of je administratie, hou steeds volgende 3 elementen in het achterhoofd:

1. de Kosten verlagen
2. de Omzet verhogen
3. de Efficiëntie verbeteren

Lees hier meer over het principe.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x